Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IBK Tygriket 99 A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
IBK Tygriket 99
Innebandy
A-lag Herrar

Match

Floda IBK

6 - 5
Rydsbergshallen
3 mars 2010
20:30

IBK Tygriket 99

Referat

Referat: Floda IBK - IBK Tygriket 99

All utövning av idrott, på vilken nivå den än bedrivs, fodrar en generator som alstrar den energi som krävs för att kunna prestera på sin maximala. Denna generators viktigaste beståndsdel är motivation. Saknas denna faktor är det helt enkelt omöjligt att prestera på toppen av sin förmåga. Varifrån motivationen härstammar är oerhört individuellt från person till person, men faktorer så som betydelse, tidpunkt och förberedelse får ändå anses som generella grundfundament för att motivation skall uppstå i sin ädlaste form.

En betydelselös, uppskjuten match som startar kl. 20.30 i Lerum en onsdagskväll fyller med andra ord inte särskilt väl dessa kriterier och följaktligen var det svårt för spelarna i Tygriket att pressa fram det där extra som oftast krävs för att vinna matcher på den nivå man befinner sig. Detta är naturligtvis ingen dålig bortförklaring till den förlust sagda match innebar för laget. Men den ger ändå ett viss perspektiv till de förutsättningar som rådde inför matchen.

Förlusten till trots behövde spelarna i alla fall inte skämmas då de äntrade bussen för en sen hemfärd i vinternatten. För bortsett den första perioden då laget mentalt sett fortfarande befann sig i bussen så svarade man ändå för en anständig insats. Det skall dock sägas att matchen i sig inte var av någon högre kvalité över huvudtaget, men kanske är det för mycket begärt utifrån förutsättningarna.

Tygriket har sedan flera veckor tillbaks inte haft annat än äran att spela för, och äran i all ära (!), så är denna faktor sällan tillräcklig för att generera den motivation som krävs för att prestera sitt yttersta. Betydelselösa matcher har helt enkelt inte den kittlande nerv som framkallar tävlingsinstinkt och motivation i aldrig sinande överflöd som en match av betydande art har. Så är det helt enkelt och så kommer det alltid att vara. Bara att acceptera.

Matchen mot Floda kommer med andra ord inte att bli ihågkommen som matchernas match. Faktum är att denna match förmodligen redan är raderad ur hårddisken och dess avtryck inför framtiden är och förblir ovidkommande.

Ändå fanns det glädjeämnen som på sikt kan vara av betydelse för Tygriket. Talangen Oskar Nilsson (född 93) gjorde nämligen A-lagsdebut från start och skötte sig med den äran. Oscar är en kille som givetvis fortfarande står på tillväxt, men all erfarenhet av matchsituationer är honom givetvis till gagn inför framtiden. För där kommer det att låta höras mer av honom, var så säkra.

Till sist...
För andra matchen i rad fördubblade He-Man sin målskörd i A-laget. Tur för Göteborg att det lilla muskelpaketet är bortrest till helgen. Annars hade han garanterat hängt in åtta baljor av bara farten.

Matchfakta:
Floda IBK - IBK Tygriket 99 6-5 (3-0, 1-4, 2-1)

1-0
2-0
3-0
3-1 Jonathan Johansson (Jesper Sunnerås)
3-2 Björn Andersson (Jonathan Johansson)
3-3 Fredrik Johansson (Jesper Sunnerås)
4-3
4-4 Jonathan Johansson (Björn Andersson)
5-4
6-4
6-5 Daniel Gripestam (Andreas Ljunggren)

Skott: 27-19
Publik: 101
Utv: FIBK 1x2, 1x5. TT99 2x2
Domare: Martin Larsson & Sven Persson

Hôven

*** He-Man
** GB
* Olle
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Jonathan Johansson 1 2 1 0 3
Björn Andersson 1 1 1 0 2
Jesper Sunnerås 1 0 2 0 2
Daniel Gripestam 1 1 0 2 1
Fredrik Johansson 1 1 0 2 1
Andreas Ljunggren 1 0 1 0 1
Adam Myrman 1 0 0 0 0
David Kristensson 1 0 0 0 0
Kristoffer Arvidsson 1 0 0 0 0
Oscar Nilsson 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng

Andra möten i serien

lör 14 nov 2009, 15:00 IBK Tygriket 99 - Floda IBK 7 - 6